Интервюта по време на криза

Случвави се да изгубите работата си заради кризата.Много хора включително и на мен се случи това.Първият момент винаги е шок.Осебено тежко е, когато си харесвал работата си.Тогава чувството е на безнадежност.Ето няколко съвета как да се справите в тази ситуация от опит:

Запазете спокойствие

Да,като първоначална реакция винаги е недоволство към всичко и всички.Запомнете няколко неща в това тежко време

Не сте единствените

Създалата се ситуация е повлияла на много хора.Достатъчно е да отидете до бюрото по труда.Това ще Ви помогне да разберете,че вината не е изцяло във Вас.

Не живейте в миналото

Колкото повече живеете в миналото, толкова по-трудно ще видите бъдещето.Ситуацията няма как да бъде същата не и в скорошно време. Помислете какво правите оттук насетне. В крайна сметка това е вашият професионален опит и не започвате съвсем от нулата. Приемете го като ново предизвикателство и гледайте позитивно на нещата.

Опитайте се да овладеете негативните си емоции, ако по време на интервюто сте изнервени и припряни това ще си проличи. Въпросът е да не изпадате в другата крайност.

Не се отпускайте

Това, че вие както много други сте останали без работа не е причина да се отпуснете, продължавайте да правите нещата, които сте правили и продължавайте да се стараете да поддържате вашият ритъм на живот. Както и да ходите по интервюта.

Бъдете внимателни с кариерното преориентиране

Да в момента имате много свободно време и сте склони да вярвате, че е време за радикални промени. Истинската промяна настъпва, когато вътрешно сте готови за нея, а не когато Ви е наложена със сила.

Неправилното кариерно планиране може да ви направи още по-неориантирани в тази и без това тежка обстановка.

Въоражете се с търпение

Нещата няма как да станат от първият път, нито от втория. Имайте предвид, че процесът може да се проточи във времето. Останете мотивирани и не спирайте да опитвате. На колкото повече интервюта ходите, толкова по-голям шанс има да успеете.

 

Обобщение
Интервюта по време на криза
Име на произведението
Интервюта по време на криза
Автор
Публикувано от
Shield-maiden
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •