А всъщност хората имат нуждаят от съвсем малко

“ Не съм добър човек, не ме мислете за такъв, но никога умишлено не бих ви сторил зло”

Така… едно от нещата, които някога не съм разбирала у псевдоинтелектуалците е тяхното желание да направят  човешкие взаимотношения по-сложни отколкото са, с цел да се прикрият други травми или за да се задействат определени механизми. Звучи страшничко…в действително е така. Хората имат нужда от съвсем малко, ето какво е то:

Внимание – Време

Оставете човек напълно сам и той ще полудее за няколко седмици. Дори и най-големият интроверт има нужда от социални контакти. Всеки един човек има нужда да си каже и да сподели това, което му тежи. Обърнете на един човек внимание, накарайте го да се почувства специален, това са неща, които той няма как да не оцени. С внимание и грижа хората съумяват да израстват.

Удоволствие

Тук говорим за всякакъв вид удоволствие било то физическо или емоционално.Човек има нужда да се чувства щастлив. Щастливият човек е спокоен, той е даващ, той носи светлината в себе си.

Спокойствие

Колкото и бури да има човек в своя живот, той винаги са стреми да намери своя пристан.Там където може да бъде себе си, да се отпусне, където нищо да не го натоварва излишно или ако го натоварва то да е в поносими за него граници.

Свобода

Дай на един човек свобода и му даваш целият свят. Нито едни отношения основани на ограничения не водят до добър резултат. Защото инстиктивната реакция на човек  винаги е била и ще бъде е да избяга. Дори и да остане представете си какво тъжно и печелно съществуване би било това, един вид смърт приживе.

Уважение

Няма как да искаш да имаш каквито и да е отношения с един човек без него. Ако не уважаваш изборите му и гледната му точка, ако се налагаш, критикуваш или го гледаш отгоре в един прекрасен момент просто го губиш. И от липса на уважение човек не се връща, защото всеки човек, каквото и да прави има мисълта, че прави нещо значимо и то трябва да се оценява.

Нуждите човешки не са много, но понякога границите и собственото ни его са най-голямата пречка.

Обобщение
А всъщност хората имат нуждаят от съвсем малко
Име на произведението
А всъщност хората имат нуждаят от съвсем малко
Автор
Публикувано от
Shield-maiden
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •