Енергията – силата на излъчването и мисълта

Започнем ли да говорим за енергия и някаква извън материални неща, за мен разговорът  отива в една сфера, в която поклащам умно глава и казвам “Да, да разбирам”.

Като дълбоко прагматичен човек тези мисли винаги са ми се стрували нереалистични или пълна загуба на време. Въпреки това има няколко неща, които съм разбрала:

Хората умеят да надушват

И тук не говоря за телесни миризми – макар че, да – къпете се и си слагайте хубав парфюм.Тук говоря, че хората в повечето случаи успяват да “надушат” страх, гняв, отчаяние и т.н. Колкото и добре да се опитвате да ги прикриете.

Един много прост пример – забелязвали ли сте как когато вие се чувствате добре и уверени в себе си, тогава и другите се държат добре с Вас.

Хората обичат стандартите

Небето е синьо, морето е синьо. Кучето лае, ако видите котка, която лае, най-много да бъде закарана в някой цирк. Като основната идея на стандартизацията е едно общество да бъде максимално регулирано и да върви в правилните според епохата и времето ценности. Разбира се, опитвайки се да излезеш от стандартите гласно, винаги ще има едно “ти що правиш ся”. Затова, ако ще правите нещо нередно, не е нужно всички да разбират.

Къде ми е публиката

Единственото сигурно нещо е това, че човек има нужда да се чувства значим, оценен и неговите потребности и желания да бъдат виждани от другите хора, да се чувства пълноценен. Най-лесният начин да се харесаш на един човек е да му станеш “публика”, място за още един зрител винаги ще има. Е, ако приемем, че живота е една голяма сцена, то в повечето случаи е по-добре да се престрашим и да играем, отколко да бъдем обикновени наблюдатели.

Не всяко нещо, което мислиш трябва да го казваш

Под влияние на ефект, човек е склонен да изпада в излишна логотерия в опит да се защити. Най-важното, което може да направиш в такива моменти е да СПРЕШ. Поеми дълбоко въздух, преброй до 10 и когато видиш, че нещата много не вървят си тръгни. Колкото повече се опитваш да убедиш хората, че си прав, толкова повече ще те мислят за грешен. Единственото, което ще постигнеш е да си загубиш времето.

Отчаянието е най-лесният и ефективен начин да отблъснеш някой

Представете си следната ситуация – продавач се опитва да ви натика някакви стоки в ръцете. Първоначалната Ви редакция е “Не, защо” или “Щом ми го продават така настоятелно, има нещо гнило”. Дори да си купите въпросната стока у вас остава усещането “а дали трябваше”. С пълна сила това важи и за взаимотшенията с хората. Ще видите, че когато се научите да не се молите за нещо, тогава ще получите троен размер от него от някой друг.

Можете да контролирате посоката на всеки един разговор

“Не съдете и няма да бъдете съдени”. Винаги, когато искате да кажете нещо злобно на някого помислете – за да изпитвате негативни чувства към някого явно вас нещо ви мъчи. Решете проблема вътре в себе си и тогава тръгвайте да разрешавате навън. Същото важи и за отсрещната страна. Ако съумявате да запазите добрият тон и енергия, то и човека срещу вас ще го усети.

Научете се да мислите позитивно

Дори и нещата да не са въобще за позитивизъм – помнете, колкото и да е тежко положението, винаги можете да се измъкнете от всичко, е без едно нещо, разбира се. Вие сте свободни същества и способността да направлявате вашият живот, зависи изцяло от вас. Вие притежавате тази сила и никой няма правото да ви я отнеме. Докато сте живи, дишате и мърдате, можете да правите с живота си, каквото поискате. Позитивизмът е ако наистина искате нещо и вярвате в него, то няма как да не стане.

Както казват хората, които вярват в метафизични неща – Вселената и енергията слушат.

Обобщение
Енергията - силата на излъчването и мисълта
Име на произведението
Енергията - силата на излъчването и мисълта
Автор
Публикувано от
Shield-maiden
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •