5-те най-абсурдни изказвания на правителството и щабът по време на кризата

 Вече една цяла седмица присъствам на протестите срещу правителството, заради мои лични причини.Доста от скандиранията, аз не ги произнасям защото ги смятам за прекалено обидни. Не смятам, че думи, като ” курво” и “педераст” изразяват каквото и да е политческо мнение, а нисък манталитет.

Обидно обаче беше и цялато поведение на власт имащите по време на кризата, защото това е здравна, икономическа и дори емоционална и психологическа криза. Предишният ден беше поискана оставката на  трима министри. Дали това е правилно решение могат да кажат политици и икономисти. Аз обаче смятам, че трябва да бъде освободен целият ПР екип и “връзки с обществеността” на кабинета. Изказванията на правителството по време на цялата ситуация бяха покъртителни.

Това са лумпени, които дестабилизарат България, платени от мафията“-Бойко Борисов за протестиращите.

Така…основната цел на това изказвание е да покаже назначителността на протеста. С това обижда собствените си граждани. Как очаква да постигне някакъв консенсус с тях и да си довърши мандата като ги обижда и то в национална медия. Хората не са добитък и докато продължава да се държи с него по този начин, ще получава такова отношение.

“Един тулуп спал до обяд и после седнал да пише коментари за правителството” Бойко Борисов за негативните коментари в социалните медии.

Продължава да обижда. Едва ли има друга цивилизована държава, в която лидерът да си позволява толкова нагло да обижда хората. Демонстрация на незряло поведение и неспособност да си мери думите. Как очаква хората да го възприемат на сериозно.

Въпросното изказване беше направено по време на извънредното положение. Нима очаква хората да са много щастливи и доволни? Самата аз  съм била и все още съм доста активна в социалните групи и от опит знам, че в интернет пространството е пълно с негативизъм на моменти. Това не означава да се правят радикални заключения.

“Аз съм много религиозен човек, да пукна, ако лъжа, не съм взел и една стотинка от Божков” Бойко Борисов за аферата с Васил Божков.

“Изразът да пукна, ако лъжа” e подходящ за неук човек от село, не приляга на български премиер. Как да се тълкува това “да пукна”, като някаква клетва ли? Толкова ли се изчарпаха фактите и аргументите, та се налага да се прибягва към клетви.

Другото, прекалената демострация на дълбока религиозност, понякога ми идва в повече и ме кара да си мисля, че е фалшива.

“Очаквам яко да измрат много хора”- Г-н Мутафчийски.

Да, журналистите провокират, задават неудобни въпроси и търсят сензацията. Навсякъде по света има такива журналисти. Това  не означава, че трябва да си изпускаш така нервите. Особено, когато си на такъв важен за държавата пост в този момент. Какво означава това? Нагнетяване на страх, вина и обреченост. Не си ли дава сметка, че хората с по чувствителна психика, могат дори да посегнат на живота си.

“По-добре опашки по КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони с трупове”- Г-н Мутафчийски

Страх и ужас. Нагнетяване на чувството за неизбежност и апокалипсис. Не знам как по-време на цялата криза не се намери някой, който да каже една добра дума, да насърчи и да даде надежда на хората. И пак – все едно сме животни, които трябва да бъдат направлявани.

За тези няколко месеца разбрах, че има нещо много, много счупено в  посланието, което българските политици дават на собствения си народ. Факт е че се получава дълбоко неуважение и недоверие и от двете страни.

Обобщение
5-те най-абсурдни изказвания на правителството и щабът по време на кризата
Име на произведението
5-те най-абсурдни изказвания на правителството и щабът по време на кризата
Автор
Публикувано от
Shield-maiden
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •