Въпрос на гледна точка

Винаги са ми казвали вярвай в чудеса, аз пък съм на друго мнение и то е “не вярвай”. Не става дума да се съмняваш във всичко и във всеки, защото накрая ще се побъркаш. Ползата от конструктивното мислене е, че то ти помага да излезеш от обичайните си обвивка и да погледнеш  света край теб с други очи и по този начин да се научиш да развиваш себе си. Та няколко съвета за вярата и предпазването от прекомерното предоверяване.

Хората не биха си променили отношението към теб

Понякога ни се иска нещата да се получат да можем да сме щастливи с определен начин и с определени хора. И си мислим, че ако обстоятелствата и ние самите се променим, би могло нещата да се получат, както на нас ни се иска. Би могло, ама с други хора. Първите нямат да променят отношението си към теб колкото и да се променяш ти, защото са свикнали да те възприемат по един начин. Промяната може да ги уплаши и да ги обърка, но няма да ги накара да се почувстват по-различно към вас.

Помислете и вие не сте това, което очакват другите хора, които ви обичат.Нека си представим така, хората сме, като парченца пъзели и всяка част пасва на определена друга. Не е нужно да изнасилвате себе си и другите. Намерете си вашите парчета.

Отучете се от навика да съдите

Първо шанса да превъзпитате някого граничи към нулата ще загубите и неговите и вашите нерви. Дори и външно да има някакви промени, то вътрешно човек си остава същият. Ако нещо не ви  харесва, тръгнете си. Другото е излишна загуба на време и бъркане на носа там където не е нужен.

Никумо не е нужна вашата саможертва

Освен ако не смятате да ви канонизират след време, жертвите са напълно ненужни и потискат, както вас, така и хората за които ги правите. Ако наистина не чувствате нещо, не го правете.

Научете се да си аргументирате мнението

Да имаш гледна точка е хубаво нещо, но е важно да се научим правилно да я защитаваме. Без да обиждаме или налагане, кратко, ясно и аргументирано. Това не е гаранция, че хората ще я приемат, но със сигурност пред себе си ще сте спокойни, че сте направили всичко възможно. Пък и кой знае ако  изразите правилно своята гледна точка може да намерите хора, които да мислят по същият като Вас начин.

Бъдете внимателни с информацията в социалните мрежи и телевизията

Много неща започват да се превръщат в трендове, но това, че нещо е важно за другите хора не означава, че трябва да важно и за вас. Престанете да следвате псевдо интелектуалци и хора, които искат да ви научат – защо и как да живеете. Поемете въздух, нека те да бъдат прави и примерни, вие пък от своя страна си позволете лукса да бъдете щастливи и себе си. Няма лоши и мързеливи хора, а просто подтиснати и нещастни.

Обобщение
Въпрос на гледна точка
Име на произведението
Въпрос на гледна точка
Автор
Публикувано от
Shield-maiden
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •