Как да се представим най-добре на онлайн интервю

Как да се представим най-добре на онлайн интервю

Светът се развива дигитално и динамично със всеки изминал ден. Хората обичат, мразят и живеят главно чрез интернет. Освен това сега когато има вируси и зарази, не е чудно, че повече работодатели прибягват към онлайн интервютата, като вариант. Ето няколко съвета как да се представите по най-добрия начин на такъв вид интервю.

Проверете си контактите предварително

Независимо дали става въпрос за интервю по skype или по viber първото и най-основно нещо да проверите дали това са правилните  контакти на човека, който ще проведе интервюто. Ако не можете да го откриете или не сте сигурни, че това са точните контакти, ной-умното нещо което бихте могли да направите е да се обадите.

Намерете си тихо място

Много е важно помещението, което си избрал да бъде изолирано от всякакви шумови и звукови фонове, които биха могли да попречат за нормалното протичане на интервюто. В парка или кафенето не са най-добрите места за провеждане на такъв тип интервюта.

Проверите дали техниката Ви е в добро състояние

Дали микрофонът ви работи, имате ли добра интернет връзка, това са основните неща, които трябва да се съобразят. От добрата и изправна техника зависи и нормалното протичане на интервюто.

Отделете си достатъчно време

Правилното разпределяне на времето е едно от основите качества, което би могло да ви направи успешни. Отделете си толкова време за онлайн интервютата, колкото  по принцип за живо такова. Не подценявайте ситуацията и не претупвайте нещата. Времетраене между 30 мин и 1 час е напълно нормално.

Погрижете се за обстановката около вас

За да се чувствате  вие по-добре, погрижете се около Вас да не е разхвърляна среда и също така да няма ненужни вещи. Провеждането на интервю в колата, също не е най-добрият вариант. Най-доброто решение е изчистена обстановка и стена с неутрален цвят.

Подгответе все едно ходите на нормално интервю

Няколко важни неща:

Външен вид

Погрижете се за вашият външен вид, облечете се така, като бихте го направили, ако отивате на интервю в офиса. Така и вие ще се чувствате по-добре, ще имате повече самочувствие и ще говорите по-бизнес.

Не подценявайте ситуацията

Подгответе се стабилно както бихте се подготвили за истинско интервю с лист и химикалки и всички необходими неща. Не  забравяйте това е съвсем реално интервю и целта му да представите себе си в най-добрата светлина, за да могат да се спрат точно на вашата кандидатура. Бъдете максимално добре подготвени и спокойни и по-този начин ще увеличите шансовете си за достигането на желаната работа.

В следващите години, все повече ще навлиза онлайн интервюирането. Дали за кандидатстване в чужбина, в друг град или просто за да се спести време – този начин на  кандидатстване ще става все по-популярен.

 

 

Обобщение
Как да се представим най-добре на онлайн интервю
Име на произведението
Как да се представим най-добре на онлайн интервю
Описание
Онлайн интервютата са настоящето "оригинално" и бъдещото "нормално".
Автор
Публикувано от
Shield-maiden
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •