Защо трябва да си отидем на интервюто за работа

Да, признавам си и аз съм го правила – или ме боли главата или съм депресирана и не ми се занимава, все логични причина. Какво пък може да стане – нищо. Да и аз не съм  ходила на всички интервюта. Но ето няколко причини, защо да си отидете на интервюто.

Вижте

Едно от първите неща е да видите ново място, нови хора, различни обстановка все неща, които бяха могли да са ви от ползва някой ден.

Ще научите

Ще научите нови неща за самата компания и за нейната дейност, за това как се случват нещата при тях, излишна информация няма, а информацията, която може да получите  на живо е в пъти по ценна отколкото в който е да сайт. Дори  и това да не е мечтана за Вас работа, то със сигурност ще се сдобиете с нови познание.

Опит

На колкото повече интервюта ходите, толкова повече опит ще придобиете и няма да се притеснявате, когато отидете на интервю. Ще знаете как да се държите и какви въпроси да задавате. Всички тези полезни умения се трупат с помощта на опита, а той идва с ходене по интервюта.

Познанства

Обикновено такива познанства, стават чрез размяна на визитки и размяна на бизнес контакти в различни сфери, не знаеш кой контакт може да ти бъде полезен в бъдеще. В професионалния свят понякога повече е по-добре, в личния – не винаги е така. Ето един  личен пример – в фейсбук имам около 400 контакта, а в Линктин те са над 6 хил.

Възможност

Не е казано, че ще наемат точно вас, но това е една нова възможност това да бъде вашето мечтано работно място, да срещнете нови хора и да се развивате в сферата, в която искате. Все пак  щом сте кандидатствали по тази обява,значи все пак нещо в тази възможност първоначално ви е привлякло.

Коректност и впечатления

Не съм човека, който да има правото да чете морал, самата аз съм пропускала много неща, както в личен така и в професионален план. Но аз не съм добър  пример. Все пак са отделили време за това да ви извикат, ако нещо не е толкова важно за вас го пропуснете. Ако нещо е маловажно за вас или не ви е приоритет тогава просто се обадете. Телефона не хапе. Била съм и от двете страни на монетата, едно телефонно обаждане не отнема много, но ще бъде високо оценено.

Обобщение
Защо трябва да си отидем на интервюто за работа
Име на произведението
Защо трябва да си отидем на интервюто за работа
Автор
Публикувано от
Shield-maiden
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •