Защо да слушаме вътрешният си глас

Страшно звучи на първо четене “гласове в главата”, но то си е така. Отпуснете се! И чуйте човека, който знае най-добре какво искате вие, а именно самите вие.

Започнете да правите това, което искате и обичате

Намерете си места и хора, с които да ви е приятно да посещавате и да общувате. Това, което обичате да правите ще ви събере с хора, на който също ще вие е приятна вашата компания. Практически пример е моят най-любим сериал “Новите съседи” – той ме събра с моят най-добър приятел. И още нещо.

Създайте образ на това, което искате да сте и на това, което искате да постигнете.

Какво искате да правите със себе си  и с живота си, изградете си образ и нещо като идеал, за това какво сте вие, докъде сте стигнали и какво искате да постигнете в живота си. Затворете очи, как  се виждате, какво си представяте Вие. ”Никой не може да избяга от съдбата си, нито слабият, нито силният, нито смелият, нито страхливият. ”Както е казал Хектор от Троя. Аз си представям себе си с черно-зелена коса, златни доспехи, на колесница на бойното поле.” Не е казано, че трябва да виждате себе си по-същия начин. Това, което виждате затваряйки очи, това е вашето истинско аз.

Изхвърлете/Пуснете

Най-лошото нещо, което човек  може да направи е да задържи нещо, което вече не е негово. Ако не желаете да бъдете ограничавани, но и вие не ограничавайте свободата на другите хора и не ги карайте на сила да вършат неща, които не искат. Най-хубавите неща се случват, като са взаимни.

Относно вещите – няма смисъл, ако нещо не съотвества на вашият стил, на това което искате да изразите, ако нещо стои просто за украса и не изпълнява никаква практическа функция, тогава просто  го изхвърлете или подарете и дайте път на новото.

Започнете

Най-трудното в един път е неговото започване, така че ако искате нещо да започне да се случва, тогава му дайте първата стъпка и го започнете вие. Първоначално нещото е било просто една мечта или идея. Когато се обърнете назад пътят ще ви се струва толкова по-хубав и толкова по-смислен. Колкото по-добър ставате в нещо, толкова повече желание ще имате да го правите и толкова по-добър ще ставате.

Сбъдването на малки мечти, малко по-малко води до виждането на цялата картина.

Научете се да давате време и въздух

Едно е да искаме да изпълним мечтите и стремежите си, друго е да се опитваме постоянно да “пушваме” нещата и хората. И пак просто дайте време да видите ситуацията отстрани, да видите  откъде може да наместите пъзела, може би ще имате просто желанието да наредите друг пъзел.

 

Създайте красиви неща

Научете се да създавате красиви неща, интересни за вас, направете собствения си свят по-хубав, така че на Вас да ви бъде приятно да присъствате в него. Когато  обстановката, около вас Ви харесва и Вие ще имате повече желание да творите и да създавате и да бъдете продуктивни.

 

Не затваряйте умът и съзнанието си в клетка и рамка

Умът има нужда да се храни, вътрешният глас има нужда да пее на различни октави, затова не се притеснявайте да научавате всеки ден, нови и нови неща и да предизвиквате себе си. Стремете се всеки ден и час да ставате макар и с малко по-добрата версия на себе си. Никой не може да обещае, че нещата ще станат веднага, никой не може да обещае, че нещата ще станат въобще някога.

 

Едно е сигурно – вашият вътрешен глас ще ви отведе на правилното място, където няма да има депресии, разочарование и хейт. Kеep going, такова място съществува и вие най-добре знаете къде се намира.

Обобщение
Защо да слушаме вътрешният си глас
Име на произведението
Защо да слушаме вътрешният си глас
Описание
Вътрешният ти глас е твойта най-съкровена сила - не го подценявай - използвай го!
Автор
Публикувано от
Shield-maiden
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •