Защо не обичам да пиша съобщения

Повечето хора общуват чрез съобщения, а за мен това е истинско мъчение. Да гледам това “seen”, самата аз трудно се накарвам да общувам по този начин, щом пиша на даден човек, значи нещо в нашите лични отношения много не върни – иначе бих му се обадила или видяла. Ето няколко причини, защо се отказах да пиша съобщения:

Винаги нещо остава недоизказано

Когато просто си “пишете” винаги остава нещо недоизказано и нещо между редовете. Сякаш винаги има възможност за разминаване между това, което си искал да кажеш и това, което реално е разбрал човека. Едно нещо винаги може да се каже по няколко начина и да се тълкува по много други. При писането тази вероятност е двойно или тройно по-голяма.

Не може да разбереш реакцията на човека отсреща

Хубавото на живият контакт е че може да усетиш емоцията и да чуеш интонацията на гласът му. Писането дава привимно спокойствие, но истината че истинските неща се постигнат основно чрез живият контакт. Колкото повече тренираш, толкова по-добър ставаш в общуването с хората на живо, а това е качество, което може само да ти помогне в постигането на неща в реалният живот. Постигането на неща в реалният живот,ще спомогне и за постигането на такива и във виртуалния, но тогава няма е толкова важно.

Чакането

Нещо много досадно, когато зададеш един въпрос на човека и той ти забява отговора, все най-накрая ще ти даде отговор. Докато при живия контакт – получаваш отговорът, който те интересува веднага. Решават на момента и това не предполага излишно губене на време в драми и други такива. Както и в излишно мислене за това, какво е искал или не е искал да каже човекът отсреща.

Държа разговорите ми да останат лични

Няма нищо по-хубаво от личните разговор и това да се запази тяхната съкровеност. Някак си при писането винаги има нещо, което може да се покаже на някой друг, думите са съкровище и да – не е хубаво то да бъде показвано на всички като разменна монета. Те са предназначени за определен човек. Писаното отнема интимността, прави хората страхливи и неспособни да изразят спокойно чувствата си, а именно чувствата са тази, които ни правят живи и щастливи. Живото общуване пази чистотата на първичния момент.

Общуването с хора е ценно умение, което трябва да се тренира

Не се отпускайте да общувате с някой зад защитната стена на онлайн писането. Прекият контакт крие своите рискове, от това да се почувстваш отхвърлен или недоценен, но той винаги е за предпочитане. Истинското общуване предлага да приемеш факта, че ще падаш и ставаш, предполага да имаш нагласата,че нещата не винаги могат да се случват по твоя начин, но трябва да имаш волята и куража да продължиш напред. Колкото повече прилагаш живия контакт, толкова по-добър ставаш в него. Животът е твърде шарен и голям и не се крие зад зелената точка “ на линия”.

Обобщение
Защо не обичам да пиша съобщения
Име на произведението
Защо не обичам да пиша съобщения
Описание
Абе не пиша съобщения, щото ме мързи 😀
Автор
Публикувано от
Shield-maiden
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •