Най-често задаваните въпроси по време на интервю за работа и техни логични отговори

Кандидаствали сте за нова работа и сте стигнали до второ интервю. Облекли сте се със сако и панталон и очаквате спокойно или не толкова да започне интервюто. Първо се опитайте се да запазите спокойствие това просто интервю и да не се получи, ще има още много други. Ето най-често задаваните въпроси по време на интервютата и техни логични отговори. Първо важно нещо е да проучите компанията,  за която сте кандидаствали.

Разкажете ми малко повече за вашият професионален опит

Тук е важно да разкажете малко повече за себе си, нещо интересно, нещо което го няма във вашето CV. Научете да се продавате, често хубавите позиции се заемат не от тази които са най-добре подготвени, а от тези които успяват да се представят в най-добрата светлина. Един плюс опитайте се да говорите с цифри и конкретика, това винаги ще работи във ваша полза.

Какви са вашите технически умения

Да, напълно ми е ясно, че можете да работите с телефон и да  всички са наясно и най-вероятно имате Facebook. Това, което трябва да обяснявате е по-скоро, как работите с Microsoft office, различни компютърни софтуери и колко време ви е отнело да ги научите. Ако може да четете технически чертежи или притежавате някакви по специфични умения е хубаво да ги споменете.

Какво ви мотивира да кандидаствате по тази позиция

Да работим за пари, някой за повече, други за по-малко. Споделяте това , като фактор, но да е само той основния фактор – не трябва. Все  трябва да има нещо друго, което да ви привлеча в работата, ако няма значи това просто не е за Вас.

Какво са вашите очаквания за финансовото възнаграждение

На този въпрос помислете добре от какво бихте имали нужда във финансов план. Бъдете честни и трезви в преценката си – Какво точно искате от тази работа – да градите кариера или в момента ви трябват пари – с какво бихте могли да направите комприс и доколко.

Какво правите през свободното си време

Размотаваме се с приятели, не винаги е най-добрият отговор на този въпрос. Помислете дали имате хоби, нещо което да ви развива и да ви мотивира. Избягвайте клишираните отговори – усещат се почти веднага. Ако ще използвате стратегията за четене на книги, изберете точно коя книга да кажете и какво в нея наистина ви е привлякло.

Как се виждате след 5 години

Тук, както при финансовите очаквания, трябва да имаш преценка. За какво ти трябва това място и за колко време се виждате. Искате ли да градите  кариера на това място и виждате ли се там в по-дългосрочен план. Или това е временна работа, защото ви трябват пари. Ако е второто, просто подберете думите, че бихте дали максимума от себе си докато сте на тази позицията.

Обобщение
Най-често задаваните въпроси по време на интервю за работа и техни логични отговори
Име на произведението
Най-често задаваните въпроси по време на интервю за работа и техни логични отговори
Автор
Публикувано от
Ge&Ni
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •