Социален живот

Работата ми е да общувам с хора и на работно ниво, мисля че се справям много добре.Обаче на другият фронт лични взаимотношения, нещата съм ги докарала до побутване на инвалидвия стол и въпреки това ще споделя наколко лични наблюдения.

Необходимост

Социалният живот и общуването с хора е необходимост.Колкото и да ни се иска да плачем сами в ъгъла, така само се отдалечаваме от реалността.Пък и докато общуваме с хора, има по-голяма вероятност да научиш нещо, да изпълниш някоя мечта или да споделишИма си и позитиви.

Имали ли емоциалност, привързаност – боли

Лично мен  повече ме боляло от взаимотношения с хората, отколкото от болести и физически рани.Обаче това изгражда воля, сила и харектер. И тук не говоря само за любов, но и за всякакъв друг вид взаимотношения.Така че каквото и да станало горе главата и напред.

Има значение как изглеждаш

Какво точно показвате от себе си и за себе си.Затова се обличайте както вие се виждате. Подсъзнателно ще разберете, кое е вашето нещо.Изразявайки правилните послания чрез външният си вид ще привлечете и най-правилните за вас хора, които ще ви паснат.

Бъдете себе си

Труден урок и лесен за прилагане, правете нещата по-вашият начин и ще бъдете заобиколени от хора с вашият начин на мислене.Много, малко – няма значение и тогава ще правите това, което ви е приятно с компания.

Добрите герои са мили, лошите са интересни

Дали съм добрият, лошият или лудият герой, слабо ме вълнува.Обаче, когато излязох от всички шаблони, традиции и норми общувам с повече хора и печеля повече пари.Не се примирявам, не прощавам и не правя компромиси. Не се страхувам да остана сама и не съм.

Научете се да си тръгвате

Няма нищо по-лошо от агонизаращи отношения.Ако на нещо му е дошло края, това значи, че следващото ще е по-добро.Няма по-лошо от това да живееш в страх, огорчение и недоволство.

Отпуснете се

Каквото и да става в отшения с хората, карайте го по полека.Ако нещо не ви харесва не го правете, не се насилвайте.Няма значение дали ви харесват или не – в общия случай хората не мислят за вас.

Равенство в отношенията

Или това win-win в отношенията. Застанета за себе си, зад това което сте постигнали и не се  примиравайте да ви гледат от високо, да ви дават съвети  или да ви получават. Поставянето на ясни граници е наложително  и отстояване на личното мнение е задължително.Затова се иска самочувствие с покриетие, а то се постига с работа, работа и самоусвършенстване.

Дайте  свобода и въздух в отношенията

И пак става дума за Win-Win  в отношенията.Оставете другите хора да правят каквото си искат.Не се бъркайте в живота на другите, не любопиствайте и не коментирайте.Това не е ваша работа.Дайте предложение на човек, ако го приеме и му е приятна вашата компания добре.Ако не, пак добре. Не нахалсвайте и не се натрапвайте. Уважавайте границите на другите хора.

Ясни взаимотношения

Представете си отношенията като шкафче с неща – ще ви е приятно ли да е постоянно разхвърляно и да събира боклуци. Научете се да бъдете крайни. Или са с Вас или не. Или застават до вас по вашия начин или предпочитат друг. Виждали сте кон да ходи с полуотрязана глава. В дългосрочен план силата в отношенията ще работи във ваша полза.

Обобщение
Социален живот
Име на произведението
Социален живот
Автор
Публикувано от
Ge&Ni
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •