За какво трябва да следим, като кандидатстваме  за нова работа

Търсите си нова работа и решавате да кандидатствате активно, вътрешно сте убедени, че на колкото повече места кандидатствате, толкова по-вероятно да ви вземат, много добре обмислете това виждане. Ето какви стъпки трябва да направите преди да натиснете “Кандидатствай”

Помислете добре с какво точно искате да се занимавате

Дали искате да сте графичен дизайнер или администратор или механик – решението си е ваше, но трябва да бъде обмислено. Дали сте човек, който обича да комуникира с хора и да продава или сте по-затворен човек и искате по-административна работа. Преди да кандидатствате помислете дали тази дейност е за Вас и не си губете времето.

Колко стаж имам и какво реално мога да правя

Завършили сте наскоро и сте се взели диплома. Браво! Това не означава, че ще ви направят изпълнителен директор с 10 хил. на месец заплата, ако нямате необходимия опит няма нищо лошо да започнете от стажатска позиция.

Четете!

Преди да кандидатствате по дадена позиция – почетете я. Ако смятате,че нещо в условията не отговаря на това, което търсите- не кандидатствайте. Ако вие не отговаряте съвсем на този профил също.

Локация

Ако работа е на пълно работно време в друг град и вие нямате намерение да се релокирате, по-добре не си правете труда.

Ключови думи

Всяка обява има своите ключови думи и неща, които са важни за позицията или неща, които се повтарят по няколко пъти. Правилното разбиране и прилагане на тези “бутони”  би могло да ви помогне да преминете успешно телефоното интервю и събеседването.

Заплащането

Тази толкова болезнена тема. Да всеки работи за пари. На обявите пише интервали на заплащането от- до,ако това вас не ви удовлетворява – не кандидатствайте. Все пак е по-добре да работите нещо и да търсите нещо по-добро, отколкото да седите без работа. Повечето случай ако компаниите видят желание и мотивация за работа вдигат и възнаграждението.

Не се обаждайте многократно

На обявите пише “ще се обадим  на одобрените кандидати” – не е нужно да кандидатствате хиляда пъти или да се обаждате по телефона. Не звънете след работно време или събота и неделя. Така изглеждате отчаяни. Колкото и да ви харесва работата и това да е вашата мечта не се отказвайте, просто това не е вашата компания, пробвайте с друга.

Обобщение
За какво трябва да следим, като кандидатстваме  за нова работа
Име на произведението
За какво трябва да следим, като кандидатстваме  за нова работа
Описание
По-малко приказки, повече работа!
Автор
Публикувано от
Ge&Ni
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •