Как да се справим с разочарованието

За много чувствителен човек, ама страшно много, и всяко малко нещо за мен е голяма драма. Освен това съм голям егоист и смятам, че целият свят се върти около мен. Пълен комплект. Та ако често ви разочароват – ето какво може да направите:

Дишайте

Е, това е първото, което трябва да направите в стресова ситуация – да дишате бавно и ще видите как малко по малко ще си възвърнете усещането за спокойствие.

Говорете/Пишете

Всеки път, когато се почувствате зле – споделете с някого. Дали ще е приятелка, мъж, колежка (ако е за работа), някой който да може да ви изслуша за това, което вие наранило.

Ако няма на кого да изплачете мъката си вземете лист и химикалка и го напишете. Тъгата е добра муза.

Нещата не са лични

Често си мислих, че ако някои прави нещо против вас – нещата са изцяло лични. Всъщност хората правят нещата предимно за себе си. Не можеш да накараш човек да направи нещо, което не иска. Това нещо го разбрах по трудният начин.

Какво можете да подобрите

Чувството, че сте разочаровани води и до чувство на неудовлетвореност и до ниско самочувствие. За това затворете очи и помислете, какво може да подобрите в живота си сега – веднага. Винаги има какво да се подобри за да направите живота си дори с една идея по-добър. Изхвърлете боклука, подредете си бюрото,  сгответе нещо.

Разходете се

Физическата активност е изключително важна, когато се чувствате тъжни и потиснати. Да не говорим, че спорта е най-мощният антидепресант. Ако все пак не сте взели твърдото решение, че ви се спортува – и една разходка би могла да има същият ефект. Просто движението и чистият въздух, ще ви направят по хармонични.

Поглезете се

Думата шопинг терапия не е измислена случайно, ако ви се е случи нещо лошо – не се колебайте да си купите нещо, което да ви радва и да ви накара да се почувствате по-добре.

Приятели

Хубаво е да имате социален кръг, с когато да излизате от време на време. Всъщност навън сигурно има прекрасни хора, просто трябва да отворите съзнанието си за тях. Ако някой ви е разочаровал – не съдете по него за всички хора. Колкото повече увеличавате социалният си кръг, толкова по-малко ще обсебвате своите приятели, толкова по-добре ще познавате хората и по-малко ще се чувствате разочаровани от тях.

Работа

Е да, наистина е много лесно да седиш и да мислиш, че си жертва и целият свят свят ти е обявил война, но все някога трябва да излезеш от това амплоа и да видиш, че светът навън е всъщност много по шарен и красив. Най-лесният начин да се почувстваш добре е да работиш за това, което искаш. Така и очакванията и разочарованията от другите хора ще намалеят.

Обобщение
Как да се справим с разочарованието
Име на произведението
Как да се справим с разочарованието
Автор
Публикувано от
Ge&Ni
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •