Защо се отказах да гледам телевизия

Минаха почти две години откакто официално спрях да гледам телевизия. Спрях да гледам, каквато и да било телевизия. Като изключим “Новите съседи” и “Викинги” не гледам никакви сериали. Ето няколко причини да спра да го правя:

Не си пълня съзнанието с глупости

Кой, защо и по какъв начин са неща, които не ме интересуват. Не следя живота на богатите и известните, защото по начало съм много заета със собственият си.

Не позволявам да ме манипулират

Няма какво да се лъжем, да си го кажем право в очите – телевизията е средство за манипулация, а новите са нейното най-мощно оръжие и затова се отказах от тях. Предпочитам да имам собствено мнение за нещата. Според мен няма по-абсурдно и заблуждаващо нещо от политическите новини, за вашето психическо и душевно здраве, просто спрете да ги гледате.

Лотариите и игрите на късмета Ви правят  безпреспективни жертви на системата и на всичко отгоре ви взимат парите

Вярно ли това ви кефи, ако е така – Браво! Това е нещото, което ви учи да сте пасивни и да вярвате, че нещо може да се случи, просто ей така. Изненада – не може. Живеете в самозаблуждание  и си плащате за това.

Втора  ръка информация

Това е което се случва сега, веднага, на момента в интернет, на един клик разстояние. Това, което ни представят по телевизията обикновено е ”претоплена манджа” или неща, които вече са се случили.

Не гледам сериали, имам достатъчно драма в живота си

И ако Новите съседи го гледам, защото ме разсмива и вдъхновява, а Викинги, защото е сериал на History, а аз обичам историята, то не бих си причинила да гледам драматичен сериал отново. Предпочитам аз да живея, да дишам и да страдам, отколкото да гледам как недотам скопосан актьор го прави.

Край на псевдоинтелектуалците и заучените фрази

Не ви ли омръзна да гледате едни и същи познати лица, които да ви говорят едни и същи глупости. Ако искате да научите нещо ново – прочете някоя книга.

Повече свободно време

И най-важното нещо, което печеля, като крайна полза е свободното време за  приятели, за работа, спорт или гледане на клипчета, каквото и да е пак е по-полезно от телевизията.

 

Обобщение
Защо се отказах да гледам телевизия
Име на произведението
Защо се отказах да гледам телевизия
Автор
Публикувано от
Ge&Ni
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •