Нещата които научих за 10 години (17-27)

Преди 10 г., когато бях на 17 в живота ми беше голяма драма и постоянна много тежка депресия. Всичко беше много сложно и определено много драматична. Ето какви уроци научих за тази години:

Действай

Като бях по-малка бях доста инертна и обичах да си почивам и нищо да не правя. Сега съм на съвсем друга вълна, а тя е, че ако нещо може да те убие – това е бездействието. Затова ако имаш някаква идея по-добре да я пробваш, дори и да се провалиш поне ще знаеш че си направил нещо. Един допълнителен бонус, колкото повече идеи реализираш, толкова повече ти хрумват.

Ценете си времето

Времето – едно от най-цените неща, с което разполагаме и то не е безкрайно. Затова е хубаво да го употребяваме по предназначение. Като по-малка имах етапи, в които не ми се правеше нищо, за радост тези етапи са много далеч от мен. Научете се да контролирате времето си и ще научите да контролирате живота си.

Хубаво е да си лош

Преди се притеснявах от думата лош, звучеше ми като клеймо, сякаш не си достоен. Обаче днес тази дума я възприемам като нещо съвсем нормално. Да, за някои хора аз съм лош и егоистичен човек, но за мен важното е да съм щастлива. Няма как да направиш другите хора щастливи, ако ти самият не си такъв.

Приемай нови предизвикателства

Не се отказвай от нови предизвикателства. Не се страхувай да експериментираш. Живота започва отвъд зоната ти на комфорт. Няма как да се научиш да плуваш, ако седиш само на брега на морето.

Физическата активност е необходимост

Преди ме беше страх от физкултурата и си намирах всякакви причина да избягам и да се скатая. Днес се радвам когато имам време да спортувам. Спортът сам по себе си е здраве, щастие и енергия.

Това, че нещо не се е получило от първият път не означава, че никога няма да се случи

Преди обичах да се предавам при най-малката трудност и да казвам, че нищо няма да се получи. Сега знам, че колкото и пъти да се проваляш все в един момент ще настъпи времето, в което ще успееш, важното е да си достатъчно силен и да не се предаваш. Това наричам аз точка на пречупване. Докато още имаш сили и желание да се бориш за мечтите си има шанс да ги сбъднеш. Упоритостта е качество, което само може да ти помогне в живота.

Това как изглеждаш и как живееш зависи основно от теб

Спри! Не търси оправдание за своите грешки в своите родители и каквото там друго успеш да намерищ. Единствените хора от които зависи как ще изглеждате и ще се чувствата вие сте самите вие. Отговорността понякога тежи и изморява, но всъщност е нещото, което може да ви даде голяма сила.

Винаги ще има хора, които ще ви харесват такъв какъвто сте и те са ценните и важните

Преди ме беше страх, че ще остана тъжна и самотна, но после разбрах, че каквото и да правя, каквато и да съм, винаги ще има хора, които да ме разбират и подкрепят в трудните моменти. И тези хора са най-голямото богаство. Много ценно е не просто да имаш приятели, а да имащ такива, на които да ви е взаимно приятно и това се усеща.

Живота продължава

Нещата които ти се случват в живота всъщност са тези, които те правят по-силен и по-успешен. Зад всяко провалено нещо се крие нова възможност. И ако на 17 години мислех, че ако просто мрънкам и се сърдя ще мога да променя нещо, то на 27 знам, че със или без мен живота продължава и от мен зависи да го направя по-хубав.

Обобщение
Нещата които научих за 10 години (17-27)
Име на произведението
Нещата които научих за 10 години (17-27)
Описание
Ако е писано да видим какви ще са след още 10 години 🙂
Автор
Публикувано от
Ge&Ni
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •