Защо финансовата мотивация не е достатъчна причина да започнете работа

“ Колко ще получавам?” За какви пари става дума”, “За 100 лева бих си сменил работата”.Това са най-честите неща, които чувам от своите кандидати, ето защо реших да напиша статия, защо финансовата  мотивация, не трябва да е единствената  причина .

Това ли смятате да правите след 10 години?

Започна ли сте работа, като касиер засега заплащането ви устройва. Затворете очи, представете ли се да работите това след 10 години. Бих те ли бил щастлив от това, ако отговора е Да. Добре тогава, но бъдете честни към себе си.

До кога ще можете да се занимавате с това?

Ако работите нещо, което не ви харесва, но е добре платено, замислете се какво би било станало след години, когато нямата да имате вече физическата и психическата възможност да правите това. Ще се прехвърлите на нещо по-ниско платено, нали основният момент в живота на човека трябва да е прогрес, а не регрес.

Не можете да намерите своето призвание, като постоянно сменяте работа си.

Не ви харесва като продавач – ставата касиер. Не ви харесва като касиер – ставате оператор, сменяте попрището си на всеки няколко месеца или  една година и очаквате нещо на да се промени. Няма как да се промени, докато не намерите своето призвание и това, което ви прави щастливи.

Работата не е просто стоене от 8 до 17.

На работа прекарвате  по-голямата част от активното денонощие. Важното е да подбирате средата в която работите, защото тя до известна степен определя и вашето ниво. Важното е колегите да ви вдъхновяват, да бъдете по-добрата версия на себе си, не да чакате вкиснато да дойде време за почивка.

Да работите нещо, което не искате се отразява зле на вашата психика и здравето Ви.

Всяко нещо, което правите без ваше желание по един или друг начин влия е на вашето здраве. Бихте ли искали да сте болни, нещастни и депресирани за сметка на 100 лева повече или предпочитате да положите повече труд, усилия и работа за нещо, което ще ви направи щастливи и след време ако сте упорити  ще ставате и по – успешни.

Хубавите неща изискват време и жертви.

Както се случва и в живота и при взаимоотношенията с хората хубавите неща стават бавно и изискват време и жертви, когато работите нещо което обичате ще искате да ставате все по-добри и по-добри. Не забравяйте-най-важното което притежавате са вашите знания и умения. Да се преборите това, което обичате да е доходостно е по-трудно, но и по–хубаво.

Обобщение
Защо финансовата мотивация не е достатъчна причина да започнете работа
Име на произведението
Защо финансовата мотивация не е достатъчна причина да започнете работа
Автор
Публикувано от
GE&NI
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •