Какви въпроси да зададеш по време на интервю за работа

Искате да си намерите подходящa работа, затова кандидатствате  активно и ходите по интервюта. Обикновено, най-често задаваните въпроси на кандидатите са свързани със заплащанeто, отпуските,  има ли  възможност за home office или забавление в офиса. Ето кои са основните неща, за които трябва да попитате, когато отидете на интервю:

Защо тази позиция е свободна?

Никой не бяга от хубавото. Основният отговор ”Поради разширяване  на дейността.” Нито една дейност не може да се разширява безкрайно. Бъдете внимателни, ако видите, че някъде са в постоянно търсене на нови и нови кадри. Голямото  текучество обикновено е симптом за проблеми в дадена организация.

Какво точно ще трябва да правя на тази работа?

Не се притеснявайте да питате,  дори няколко пъти, какво точно се изисква от Вас, на дадената работа. Преди да приемете или отхвърлите, дадено предложение за работа убедете се,че сте напълно наясно какво ще правите на нея.

Какви умения ще мога да развия на тази работа?

Едно от най-важните неща , които притежавате са вашите практически знания и умения. Не искайте работа ,от която не можете да направите и да научите нещо.  Затъпяването излиза много скъпо, колкото пари и да ви дават сега.

Къде ще съм аз след 6 месеца?

Каквото и да работите на каквато и позиция да се намирате, искайте да се развивате. Тук не говоря само финансово, но също като задачи и отговорности, на ниво йерархия. Застоя и еднообразието в една работа водят до негативизъм и нежелание да я вършите.

Обобщение
Какви въпроси да зададеш по време на интервю за работа
Име на произведението
Какви въпроси да зададеш по време на интервю за работа
Автор
Публикувано от
GE&NI
Лого
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •